keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Hengähdystauko...

Tervehdys!
Täällä on sahattu, porattu, ruuvattu, 
naulattu, öljytty, maalattu, käännetty ja väännetty, 
mallattu ja nyt on huvimajan pohja valmiina paikoillaan. 
Sade on hiukan viivyttänyt töitä, mutta
tänään miehen mennessä vapailta töihin on pidetty
ansaittua hengähdystaukoa, tuoksuteltu pionia
ja maisteltu raparperipiirakkaa. 

 
Piirakan täyte oli itselleni uusi tuttavuus, 
mutta nyt hyväksi havaittu, 
suosittelen kokeilemaan.

POHJA
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE 
500 g raparperia
1 dl sokeria
2 dl ranskankermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri, Lisää muna ja keskenään 
sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
2. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. 
3. Sekoita sokeri raparperipalojen joukkoon ja levitä palat taikinan päälle. Sekoita loput täytteen aineet keskenään 
ja kaada seos piirakan päälle. 
4. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 


 Terkuin, Jaana


 


 

1 kommentti:

  1. Herkullisen näköistä! Mukavaa loppuviikkoa :)

    VastaaPoista