lauantai 2. huhtikuuta 2016

Juhlahumua


Teinin täyttäessa vuosia ei juhlien jälkeen
enää tarvitse keräillä lahjapapereita lattioilta 
eikä lakaista murusia pöydän alta
vaan juhlat sujuvat "hillitymmin" ja jo aikuismaisemmin. 
Entinen varhaisteini täyttää alkuviikosta kuusitoista
ja halusi vielä kahvitella mummon ja papan kanssa. 
Kermakakku ei houkutellut, joten kahvin kanssa nautittiin
herkullista piimätorttua. Gluteenittomaan pohjaan käytin
Digestive-keksien sijasta gluteenittomia suklaakeksejä.
 
Pohja: 
200 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
8 liivatelehteä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
4 dl piimää
2 dl mangososetta
1,5 dl sokeria
puolen sitruunan raastettu kuori ja mehu
Koristelu: 
(tuoreita) marjoja
 
1. Murskaa keksit. Lisää joukkoon sulatttu rasva ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
3. Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita keskenään piimä, kerma, hedelmäsose ja sokeri. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. 
 4. Kaada täyty murupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 
seuraavaan päivään (tai 4-6 tuntia). 
5. Koristele ja tarjoa. 


Lämpimät onnittelut teinille, 
vastahan lapsi aivan olit!


Aurinkoista viikonloppua toivotellen, 
Jaana




10 kommenttia:

  1. Onnittelut syntymäpäiväsankarillr!
    Ihana kakku:)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen resepti! Onnea varhaisteinille :)

    VastaaPoista
  3. Niin ne pallerot kasvaa :-) Kiva kun halusi vielä kahvitella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vastahan tuo oli pieni nyytti kainalossa

      Poista
  4. Onnittelut sankarille! Meillä myös suositaan juustokakkuja ja reseptisi vaikuttaa hyvältä. Kuvat ainakin näyttävät hyviltä, eli varmasti maukas kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kakku oli erinomaista, teen toistekin :)

      Poista