tiistai 28. helmikuuta 2017

Vadelmainen juustokakku


Meillä syötiin laskiaispullat viikkoa etuajassa, 
ja nyt laskiaisena onkin makusteltu vadelmaista juustokakkua. 
Ja täytyypä sanoa, että on melkein parempaa kuin kermapullat.

Pohja
150 g digestive- tai kaurakeksejä
75 g voita

Täyte
300g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 liivatelehteä
300g pakastevadelmia
1 valkuainen
1 1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1/2 sitruunan kuori


* Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Ota vadelmat sulamaan.
* Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voisula keksimurskaan 
ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin. 
* Keitä vadelmia ja 2 rkl vettä pari minuuttia. 
* Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vatkaa samalla vatkaimella 
toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi. 
Lisää puolet kermasta ja vatkaa hetki. 
Mausta sitruunankuoriraasteella. 
* Kuumenna loput kermasta höyryävän kuumaksi. Purista liivatteista 
enin vesi pois ja tipauta liivatteet kuumaan kermaan. Sekoita. Valuta seos 
ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan vatkaten. 
Kääntele sekaan vadelmaseos ja valkuaisvaahto. Älä vatkaa. 
Kaada seos keksipohjalle ja nosta kelmulla peitettynä 
jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi. 
* Nauti.


 Mukavaa laskiaistiistaita!

Jaana





4 kommenttia:

  1. Nam, herkkulakkoa jatkuu kuitenkin vielä ainakin tämän päivän. Viikonloppuna ehkä palkitsen itseni jollain makealla :)

    VastaaPoista
  2. Nojoo, onhan juustokakku absoluuttisesti parempaa kuin laskiaispullat, mutta onhan laskiaispullatkin hyviä. Niitä ei kyllä jaksaisi syödä ympäri vuoden. Meilläkin syötiin laskiaispullia lähinnä etukäteen. Täytyypä kokeilla tuota sun reseptiä joskus, vaikuttaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Näyttää niin herkulliselta!
    Hyvää torstaita!

    VastaaPoista
  4. Tämä vei kielen mennessään. Vaan yksi vika tässäkin, niin kuin monessa muussa herkussa....kaikki hyvä loppuu liian aikaisin....

    VastaaPoista