maanantai 23. maaliskuuta 2015

Vanhanaikainen?

Seurasin taannoin erään facebook-ryhmän 
keskustelua huonekasveista. Vilkas keskustelu alkoi, kun joku
ihmetteli eikö kenelläkään ole enää huonekasveja. 
Aika pian keskustelu kääntyi yksittäisiin
huonekasveihin ja siihen mikä kasvi missäkin olosuhteissa menestyy yms. 
Päästiinpä sitten myös Saintpauliaan, joka keskustelussa
torpattiin täysin menneen maailman kasviksi. 

Meillä nuo so-last-season "paavalit" rehottavat keittiössä ikkunan täydeltä, 
vanhimmat yksilöt jo reilun kymmenen vuoden ikäisiä.
Malttamattomana jo odotan, koska ensimmäiset nuput työntävät päätään lehtien keskeltä.

Olenkohan ainut vanhanaikainen?

Jaana

6 kommenttia:

 1. Omat huonekasvini ovat aika vähäisiä. Tällä hetkellä kotona yksi viirivehka ja juoru. Äidilläni näitä ihanuuksia on ikkunalaudat täynnä ja niiden kaunista kukintaa ihailenkin aina kotona käydessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä noiden paavaleiden lisäksi bambu (kaupasta tuodusta lucky bamboosta juurrutettu) ja kultaköynnös, siinä ne sitten onkin, kissapojatkin asettaa haasteita :) Äideillä nuo paavalitkin kukkii aina :)

   Poista
 2. Mummoilu on nyt taasen muotia - kuuminta hottia jotenka olet aivan muuta kuin vanhanaikainen ja sitäpaitsi vanhanaikaisuus kunniaan!!! Mä tykkään mahottomasti viherkasveista, mun yks vanhanaikaisin on peikonlehti jolla jo ikää 40 vuotta ja siihen alku on otettu vielä iäkkäämmästä peikonlehdestä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikonlehti on hauska, ja aika tyylikäskin. Meillä töissä yksi yksilö, mutta sen nimi on Veikonlehti :D

   Poista
 3. Et ole yksin vaikkei meillä saintpaulioita olekaan, niitä en jostain syystä saa pidettyä hengissä. En todellakaan tiennyt että ne muuttuvat vanhana tuollaisiksi varrellisiksi. Vau! Mutta mulle jonkun kasvin leimaaminen vanhanaikaiseksi on ihan sama kuin vaikka jonkun koirarodun leimaaminen vanhanaikaiseksi. Koirat ja kasvit ovat olleet ihmisen kavereita tosi pitkään - ihan sama minkä rotuisia tai lajisia ovat, kaikki käy aina vaan. Paitsi ei meillä kyllä koiraa ole....mutta noin periaatteessa asia on musta ihan sama :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa keskimmäinen on paavaleistani vanhin ja tosiaan tuollaista vartta ovat vuosien aikana kasvattaneet. Jostain syystä menestyvät meillä, toisin kun esim kaktukset (kastelen kai liikaa...)

   Poista