Kesäkuu on polkaistu käyntiin ja
koululaisten kesälomakin alkanut.
Meillä kevareineen lähes uuden liikanimen
"punainen perävalo" saanut entinen varhaisteini
sulki peruskoulun oven viimeistä kertaa ja
suuntaa syksyllä lukio-opintoihin.
Näin "juhlapäivänä" teki mieli herkkua.
Raparperi on parhaimmillaan juuri nyt ja teinkin tuttua
kaura-omenapaistosta mukailevaa raparperimurupaistosta.
7,5 dl pilkottuja raparperinvarsia
4 dl vadelmia tai mansikoita
3 rkl perunajauhoja
172 dl sokeria
Murupinta:
75 g voita
2 dl (isoja) kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
Laita pilkotut raparperinvarret ja marjat (tuoreet tai pakastetut) kulhoon.
Sekoita raparperi-marjaseokseen perunajauho ja sokeri.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Leikkaa jääkaappikylmä voi nopan kokoisiksi paloiksi ja laita kulhoon yhdessä kaurahiutaleiden, jauhojen ja ruokosokerin kanssa.
Nypi voi sormin kuivien aineiden joukkoon kunnes seoksesta tulee murumainen.
Ripottele muruseos raparperin ja marjojen pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Lopputulos vie kielen mennessään! :)
Mukavaa viikonloppua!
Jaana
Kuulostaapa herkulliselta. Mukavaa sunnuntaita sinne!
VastaaPoistaHerkullista se olikin :)
PoistaNamm..:)
VastaaPoistaNami nami :)
PoistaOnnittelut Punaiselle Perävalolle peruskoulun suorittamisen johdosta! :-)
VastaaPoistaPunainen perävalo kiittää :)
Poista