maanantai 22. toukokuuta 2017

Herkkukakku

 
Viikonloppuna junnun synttärikahvitteluihin tarvittiin 
yhtäaikaa sekä gluteenitonta että laktoositonta tarjottavaa. 
Useasti olen gluteenittomat tarjoilut hoitanut korvaten vehnäjauhot 
perunajauhoilla mutta nyt tekemäni mustikkajuustokakun rinnalla 
ajatus "tavallisesta" gluteenittomasta kakusta tuntui tylsältä. 
Netistä löysinkin helpon juustokakkuohjeen ja kaiken lisäksi 
lopputulos oli suussasulavan herkullinen. 



Mansikka-suklaakakku (gluteeniton & laktoositon)

Pohja: 
1 lasillinen kananmunia (laitoin 5 kpl)
1 lasillinen sokeria
1 lasillinen gluteenittomia jauhoja
reilu 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä kuivat aineet siivilän 
läpi muna-sokeri-vaahtoon. Paista pohjaa voidellussa vuoassa 
175 asteessa noin 35 minuuttia. 

Mansikkamousse: 
1,5 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna
1 rs laktoositonta vaniljatuorejuustoa
n. 200 g mansikoita soseutettuna
5 liivatelehteä

Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja mansikkasose. 
Lisää liuotettu liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 
Halkaise kakku kahtia, laita toinen puolisko 
irtopohjavuokaan, kostuta (maidolla) ja laita täyte kakkupohjan päälle. 
Laita toinen kakkupuolisko moussen päälle ja kostuta (maidolla). 
Laita kakku yöksi kylmään vetäytymään. 

Itse tein kakun typistetyssä muodossa niin, että jätin toisen
kakkupuoliskon moussen päältä pois.  Pohja oli myöskin sen verran kuohkea, 
etten kostuttanut sitä lainkaan. Ohjeessa oli vielä suklaakuorrute 
mutta sekin jäi meillä pois. 

Viikonlopun aikana kevät saapui kohisten, 
koivukin kasvatti lehdet yhdessä yössä ja nyt 
kaikkialla on ihanan vihreää. Kesää kohti!


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Jaana

2 kommenttia: