keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Pihlajanmarjoja ja viiliä


Töistä kotiin pyöräillessä oli pakko pysähtyä
ihan vain ihmettelemään syksyistä luontoa
ja napata muutama pihlajanoksa matkaan. 
Marjoja näyttää olevan tänä vuonna reilusti, 
joten onko edessä vähäluminen talvi. Mene ja tiedä.

Väkersin marjoista pienen piristyksen ovikranssiin,
risujen kanssa aika kiva yhdistelmä.



 
Oletteko muuten tehneet itse viiliä?
Itse en ole edes tiennyt, että niin voi tehdä 
mutta anopin kanssa asia tuli puheeksi.
Ja googlehan toki tiesi kertoa, että kotitekoista viiliä
on syöty maailman sivu.
Missä ihmeen tynnyrissä oikein elän,
ihan hävettää kuinka paljon turhia viilipurkkeja
on päätynyt roskikseen! 

Kaupasta purkki (punaista) viiiliä ja toinen (kevyt)maitoa. 
Reilu teelusikallinen viiliä purkkiin ja päälle maitoa.  
Kansi päälle ja annetaan tekeytyä
huoneenlämmössä noin vuorokausi. 

Voi hitsi, miksen tosiaan ole aiemmin tästä tiennyt? 
Viili on hyvää ja mikä parasta, muovijäte vähenee!

Matti ei maistanut viiliä mutta pihlajanmarjoja kylläkin,
erään toisen nelijalkaisen tapaan todeten "Happamia..."


Mukavaa loppuviikkoa!

Jaana


8 kommenttia:

  1. Mun mummo opetti mulle jo lapsena viilin teon ja silloin sitä tulikin syötyä paljon. Samoin opiskeluaikoina. Nyt aikuisiällä vähemmän, miten olenkin unohtanut koko herkun. Mutta kiitos sinulle muistutuksesta! itsekin kovasti yritän vähentää tuota muovin yms. roskan kulutusta, mutta on aika vaikeaa. Joutuu kaupassakin ihan ajatustyötä tekemään.
    Heh, hauska teitin Matti. Meidän Sulokin haluaa maistaa ihan kaikkea ruokaa mitä mekin syömme. Eilen tein kuivakakun ja sekin maistui.
    Ja vielä, nuo marjat on kauniit tuossa kranssissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilllä ollaan suurviilistelijöitä, joten tämä vinkki osui kyllä oikeaan!
      Matti-katti karvalakki ;) mikä ei maistuisi? (ja sen kyllä huomaa....)

      Poista
  2. Ihana tuo kranssi. Täytyypä väkertää itsellekin joku koriste pihlajanmarjakoriste. Viiliä en ole tehnyt koskaan itse ja sitä aika vähän meillä syödäänkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kranssin olen joskus pihalta kerätyistä koivunoksista pyöräyttänyt :)

      Poista
  3. Kivan koristeen kranssiin teit!
    Omatekoista viiliä söin viimeksi lapsuudessani, äidin tekemää. Minä tykkäsin eniten siitä kermaisesta paksuhkosta kuoresta. Nam! Sitä on valmisviileissä tuskin nimeksikään. Meillä laitettiin viilin päälle sokeria ja kanelia. Jotkut tuttavistani ovat tottuneet taas suolaan ja ihmettelevät makeita päällepantavia. Nykyään syön viiliä harvemmin, mutta se on hyvä välipala banaaniviipaleiden kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, se kermainen kuorihan se paras osa on :) Kokeilin nyt rasvattomalla maidolla, saapa nähdä onnistuuko...

      Poista
  4. Sun blogi on tosi kiva Liityin lukijaksi, ja ajattelin linkittää oman blogini myös. Oma blogini on sisustuspainotteinen, ja oon suunnittelemassa omaa sisustusmallistoo, josta kirjottelen sinne välillä. JA siellä on myös arvonta nyt käynnissä!

    http://bytiahenriikka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Tia, ja tervetuloa! Täytyypä käydä tutustumassa blogiisi :)

      Poista