perjantai 10. lokakuuta 2014

Leivät laatikkoon?

Jokin aika sitten myin keittiön
työtason nurkasta pois tarpeettomaksi
jääneen (viini)pullotelineen. Ajatuksena
oli etsiä tilalle laatikko, jota voisi käyttää
vaikkapa leipien säilytykseen.

Tällä viikolla nurkkaan sitten muutti
nettikirpulta pongattu vanha sokerin paloittelulaatikko
(jollaisesta en ollut ikinä kuullutkaan).

Hetken mietin
avaanko maalipurkin.
Vielä en avannut.



"Sokerilootaan" voisi sujauttaa vaikka servettejä.



Sisältä laatikko on rei'itetty,
tuostako se sokeri sitten on pohjalootaan tipahdellut?


Hämäränhyssyssä räpsityissä kuvissa laatikko näyttää kovin
kellertävältä, oikeasti loota on tummaksi käsitelty.



Aika näyttää jääkö loota tuohon vai muuttaako muualle.
Möhköfantiltahan se tuossa näyttää mutta
ehkä siihen silmä pian tottuu.

Mukavaa viikonloppua!

Jaana



3 kommenttia:

  1. Ihana loota! Älä ihmeessä maalaa sitä.

    VastaaPoista
  2. Hieno löytö! Ei kannata kyllä tuollaista aarretta maalata :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kyllä se taitaa maalaamatta jäädä :)
    Kysyin myyjältä vielä laatikon historiaa ja sain tämän vastauksen:
    "Laatikon sisällä on ollut alunperin leikkuri, jolla sokeritoppa on pilkottu sokeripaloiksi. Paloittelusta on tullut sokerimurusia, jotka on menneet rei'istä alapuolella olevaan vetolaatikkoon, jolloin niitä on hyödynnetty hienona sokerina. Sokeri oli kallista, ja näin ei mennyt sokeria hukkaan. Laatikko on mummini kotoa Hämeestä, 20-luvulta. On mahdollista, että laatikko on vanhempikin. Laatikko on siis omatekoinen, monet nikkaroi itse sellaisia, jos halusi saada sokeripaloja. Palasokeri kuulemma yleistyi vasta 20-luvun lopussa ja sitä ennen sokeria myytiin vain isojen sokeritoppien muodossa."
    Sattumaa, että loota päätyi nyt noin 30 kilometrin päähän synnyinsijoiltaan? :)

    VastaaPoista